alert-erroralert-infoalert-successalert-warningbroken-imagecheckmarkcontact-emailcontact-phonecustomizationforbiddenlockedpersonalisation-flagpersonalizationrating-activerating-inactivesize-guidetooltipusp-checkmarkIcons/Communication/USP/Cash-deliveryIcons/Communication/USP/Delivery-eveningIcons/Communication/USP/Delivery-same-dayIcons/Communication/USP/Delivery-storeusp-deliveryIcons/Communication/USP/Exchangeusp-free-returnsIcons/Communication/USP/Gift-cardIcons/Communication/USP/KlarnaIcons/Communication/USP/Salearrow-backarrow-downarrow-left-longarrow-leftarrow-right-longarrow-rightarrow-upbag-activebag-inactivecalendar-activecalendar-inactivechatcheckbox-checkmarkcheckmark-fullclipboardclosecross-smalldownloaddropdowneditexpandhamburgerhide-activehide-inactivelocate-targetlockminusnotification-activenotification-inactivepause-shadowpausepin-smallpinplay-shadowplayplusprofilereloadsearchsharewishlist-activewishlist-inactivezoom-outzoomfacebookgoogleinstagram-filledinstagrammessenger-blackmessenger-colorpinterestruntastictwittervkwhatsappyahooyoutube
adidas

SPRED POSITIV ENERGI

Mens nogle ser modstand i fodbold, ser Ílkay Gündoğan muligheder.

STYRKE I SPILLET

Ílkay Gündoğan ved, at fodbold har en fantastisk evne – ikke kun til at underholde fans, men også til at sprede positiv energi i fællesskabet. Ílkay har været betaget af sporten, siden han var helt lille, og er nu klar til sommerens turnering med den samme glædesfølelse, som han havde dengang, han spillede fodboldt som treårig.

DELTE VÆRDIER

Ílkay har, som anden søn af tyrkiske migranter, født i den multikulturelle tyske by Gelsenkirchen, været vidne til, hvordan fodboldbaner kan forene flere kvarterer og skabe reel respekt blandt alle involverede. "Alle fodboldhold er en slags fællesskab," siger han. "Folk søger fælles værdier for at sikre, at fællesskabet fungerer. For at et hold kan få succes, er det ekstremt vigtigt, at det fungerer på højeste niveau og at alle behandler hinanden respektfuldt."

ÍLKAYS TURNERINGSUDVALG

FÆLLESSKABETS BÅND

Ílkay har, så længe han kan huske, altid sat pris på spillets fælleskabsfølelse. Midtbanespilleren har spillet aktivt på et hold næsten hver dag, siden han meldte sig ind i hans første fodboldklub som barn. Det er Ílkays forbindelse til andre spillere, der har fået ham til igen og igen at vende tilbage til banen. "Jeg prøver bare at have det sjovt, når jeg spiller," forklarer han. "At nyde det, at være sammen med venner og familie og at absorbere alt, der har med spillet at gøre."

"I sidste ende er alle fodboldhold en slags fællesskab, hvor folk søger fælles værdier for at sikre, at fællesskabet fungerer."

Ílkay Gündoğan

Ílkays beundring for fodbold og de mange fællesskaber, som inspireres af sporten, blev styrket, da han så, hvilken indvirkning den havde på tilskuere verden over. Han fortæller, at han for nylig talte om fodbold med nogle venner, hvor nogle af dem er lærere, der kæmper med pandemiens pres. "De fortalte mig, at det eneste normale i deres liv i øjeblikket er at følge mine kampe og andre på TV," siger İlkay. "Som fodboldspillere prøver vi at kæmpe os igennem det hele, gå ud på banen og inspirere en følelse af lykke i de millioner af mennesker, der ser os. Selv i en så vanskelig fase, som vi oplever lige nu, er dette i sig selv en mulighed for at sprede positivitet og glæde."

TÆNK FREMAD

Ílkay ser, hvordan man, bare ved at lytte til nye planer, nye kulturer, nye holdninger, kan få rigtig meget ud af fodbold og skabe stærke forbindelser. "Jeg prøver altid at lære af andre," forklarer Ílkay. "At være fremadtænkende og i stand til at sige: 'Det var noget, jeg ikke vidste tidligere, og som jeg nu har lært.'"

VOKSER OG VOKSER

Mens fanbasen omkring Ílkay fortsat vokser, er han fast besluttet på aldrig at holde op med at lære. Den familie og de venner, der var med til at definere ham, er stadig en stor del af ham – og det er det mangfoldige kvarter, hvor han boede, også.

"Vi kan alle drage fordel af vores baggrund og se det som en mulighed for at lære nyt."

Ílkay Gündoğan