alert-erroralert-infoalert-successalert-warningbroken-imagecheckmarkcontact-emailcontact-phonecustomizationforbiddenlockedpersonalisation-flagpersonalizationrating-activerating-inactivesize-guidetooltipusp-checkmarkusp-delivery-cashusp-delivery-delayusp-delivery-eveningusp-delivery-same-dayusp-delivery-storeusp-deliveryusp-exchangeusp-free-returnsusp-gift-cardusp-klarnausp-salearrow-backarrow-downarrow-left-longarrow-leftarrow-right-longarrow-rightarrow-upbag-activebag-inactivecalendar-activecalendar-inactivechatcheckbox-checkmarkcheckmark-fullclipboardclosecross-smalldownloaddropdowneditexternal-linkfilterfullscreenhamburgerhd-filledhd-outlinehide-activehide-inactivelocate-targetlockminusnotification-activenotification-inactivepause-outlinepin-smallpinplay-filledplay-outlineplusprofilereloadsd-filledsd-outlinesearchsharesound-off-filledsound-off-outlinesound-on-filledsound-on-outlinesubtitles-cc-filledsubtitles-cc-outlinesubtitles-filledsubtitles-outlinewishlist-activewishlist-inactivezoom-outzoomfacebookgoogleinstagram-filledinstagrammessengerpinterestruntastictiktok-defaulttiktoktwittervkwhatsappyahooyoutube
Gå til hovedindhold
adidas
adidas / oktober 2019
by William Perkins

Sergio Garcia afslører alt, om hans 20 utrolige år med adidas Golf

Piers og Andy fra Me And My Golf interviewer den europæiske golflegende og 2017 Masters Champion om hans heroiske Ryder Cup-bedrifter, om svære slag fra mellem træerne og livet som familiefar.

Me&MyGolf: Okay, lad os tale om dit forhold til adidas, når nu 20 år er gået!

SG: Det er fantastisk, jeg er så taknemmelig for alle mine sponsorer, men selvfølgelig også til adidas for deres omfangsrige støtte. 20 år. Det er let at sige, men man ser ikke mange atleter, der holder sig til et brand i så mange år. For mig beviser det, hvad adidas står for. De er glade for at se mig i deres brand, og jeg er utrolig taknemmelig for det fantastiske forhold, og det er fedt at se, hvor langt vi begge er kommet siden 1999, hvor trøjerne var lavet af bomuld, helt tykke og lange. Nu kan man se al teknologien, de bruger, og hvor behageligt det er blevet, åndbart, strækbart, stilen, og alting i det hele taget. Så det er fantastisk at se, hvordan vi begge er vokset tættere sammen, næsten som en slags en familie.

Me&MyGolf: Du må være utrolig stolt af din karriere. 20 år! Det er fantastisk. Men du har også andre grunde til at være stolt, nu hvor du har en familie. Hvordan har det ændret dig på golfbanen?

SG: Det er utvivlsom den største ændring i mit liv, men misforstå mig ikke, kun for det bedre! Jeg kan huske, da jeg vandt Masters, og alle var sådan, uh, dit liv har ændret sig, og jeg var sådan, ja, en smule, men det er ikke som om, jeg vandt Masters på mit tredje år af touren. Jeg havde været i gang i 17 eller 18 år, så jeg havde en hvis fornemmelse af, hvad der foregik. Men da min lille pige blev født, da ændrede mit liv sig øjeblikkeligt. Det er utroligt, og jeg tror, at enhver forælder kan relatere til det, men de siger, at før man bliver forælder, så kan man ikke relatere til det. Og det er en sjov opdagelse at gøre, at man kan elske nogen, som man aldrig har mødt før i sit liv. Det er ubeskriveligt. Det har været fantastisk for Angela, Azalea og mig selv. Vi har haft en fantastisk tid sammen, hun er vokset op, hun er en vidunderlig baby, meget klog og smuk og hun er så dejlig, så det har været godt altsammen.

Me&MyGolf: Vi bliver nødt til at tale om Ryder Cup. Hvordan var det at overgå Seves rekord?

SG: Det sjove er, at jeg ikke tænkte over at overgå Seve, og så selvfølgelig også Faldo og Langer, indtil det virkelig skete der den søndag eftermiddag i Paris. Min tilgang til Ryder Cup har altid været, at jeg hellere vil have 0 og 5 og vinde Ryder Cup, end 5 og 0 og tabe Ryder Cup, fordi i sidste ende handler Ryder Cup ikke om Sergio Garcia, Rory McIlroy, Lee Westwood, Ian Poulter, Justin Rose eller nogen anden. Det handler om Europa. Det er en af de fedeste ting ved det hele, og det er derfor, vi klarer os så godt, fordi vi er mere bekymrede om, hvad vi gør som en gruppe, som et hold, end hvordan vi klarer os som individer. Da jeg spillede vidste jeg, at mine point, mine totale point var deroppe af, og i løbet af ugen vandt vi et par kampe med Alex Norën og så Rory. Jeg tænkte ikke, uh, nu er jeg oppe på 24,5, hvis jeg slår Ricky i morgen, vil jeg have... nej. Vi fokuserede på at komme på mindst 14,5 point, vinde single-serien søndag og sikre, at vi vandt Ryder Cup. Og da jeg så havde en two-up, og der var omkring 4-5 huller tilbage, så det ud til at holdet ville vinde, alting så godt ud, og så tænkte jeg... wauw, hvis jeg vinder den kamp, så kan jeg være den, der får flest point nogensinde i Ryder Cups historie, og så blev det hele meget følelsesladet. Ikke kun på grund af det, men på grund af sejren, at vinde Ryder Cup, min kone var der, og min bror var min caddy, min far var der, Rosey, Justin Rose var der, den første på det 17. hul, og han tog fat om mit hoved og sagde: "Utroligt! Utroligt!" Så ja, det var ret unikt.

ADI_190715 Sergio Event Image2_960x540px

Me&MyGolf: Og du har haft en del kritikere årene igennem omkring de store turneringer. Var det svært at holde dem på afstand? Og hvordan føles det at have gjort dem til skamme, sådan "Jeg vandt min major"...

SG: I starten var det ret svært, fordi de altid siger "den bedste spiller, der aldrig har vundet en stor turnering", eller sådan noget. Som tiden gik begyndte jeg at anskue det på en anden måde, at hvis de ser mig som den bedste spiller, der aldrig har vundet en stor turnering, så er "bedste spiller" i det mindste noget rigtig godt, og den anden del, ja, den prøver vi at gøre noget ved. Det er bedre at være den bedste spiller, der aldrig har vundet en turnering, end at være ingenting, ingenting og uden sejr! Det var sådan, jeg prøvede at se på det i de seneste par år.

de altid siger "den bedste spiller, der aldrig har vundet en stor turnering", eller sådan noget.

Me&MyGolf: Hvor vigtige var menneskene omkring dig i den periode?

SG: Utrolig vigtige. Min familie har altid været utrolig vigtig, altid meget støttende, og ikke kun min familie, selvfølgelig også mine sponsorer, og det er derfor, vi har sådan et fantastisk forhold med alle vores sponsorer, og det er derfor, vi har samarbejdet i så mange år. 20 år med adidas i år, og en masse andre folk omkring mig, familie, venner, sponsorer, som altid står bag os og tror på mine evner, hvem jeg er, og hvordan jeg viser det. I sådanne tider er det utrolig vigtigt at have den støtte.

ADI_190715 Sergio Event Image3_960x540px

Me&MyGolf: Hvad tror du er din superkraft på golfbanen?

SG: Min superkraft, i lys af adidas, er skabelse. Jeg føler, at jeg altid har været god til at se slagene for mig og udføre dem under svære forhold. Som jeg sagde tidligere ved ikke, om det er fordi Seve eller Olazábal var mine idoler, og at de kunne se slagene, som andre ikke kunne, så nogle gange kan jeg se slagene. For to uger siden ved Valderrama om lørdagen, stod jeg f.eks. ved det 16. hul, mit slag fra teen var lidt højredrejet, lige udenfor fairwayen, og der var mulighed for at slå en lav slice, prøve at drive den op af greenen, men der var i træ omkring 100 meter væk, der kunne have været i vejen. Så jeg begyndte at kigge mig omkring, kiggede op, så en åbning. Der var sikkert omkring 2 meter mellem træerne, jeg havde 135 meter, der var lidt modvind, god vinkel, jeg tænkte, 9-jernet burde sende den på rette vej, hvis jeg valgte en wedge, ville jeg måske slå for højt og ikke få den afsted, så det ville være et godt valg at trække 9'eren, jeg tænkte flyvebanen burde være ret god, så jeg tog slaget, den fløj perfekt igennem hullet med lidt draw, landede omkring 2,5 meter fra hullet, drejede lidt mod venstre, hvilket gav mig en 10-footer, jeg konverterede til en birdie.

ADI_190715 Sergio Event Image2_960x540px

Me&MyGolf: Vi kan lide dig, og kan virkelig godt lide adicross-udvalget. Tror du, vi kunne nogensinde spille en turnering i golf med et på?

SG: Det ville jeg tro, altså, for at være helt ærlig, trøjerne og den slags, hvis de brandede det rigtig, ville jeg helt sikkert kunne spille turneringer i noget af det. De er behagelige trøjer, og de føles ikke så anderledes end en golftrøje, kun en lille smule, så det er helt sikkert muligt. Jeg har øvet i dem, og de føles fantastiske. Når det kommer til bukserne og sådan noget, så synes jeg, at nogle af dem, de pænere bukser kunne du sikkert spille i, og i fremtiden kunne du godt spille i joggingbukserne og den slags, helt sikkert.

adidas / oktober 2019
by William Perkins
Tags