adidas' meddelelse om databeskyttelse

 

Hos adidas beskytter vi privatlivets fred gennem fairplay og gennemsigtighed. Denne meddelelse om databeskyttelse indeholder oplysninger om, hvordan dine personoplysninger bliver brugt på https://www.adidas.dk/ og har til formål at informere dig om vores produkter og tjenesteydelser og sælge dem til dig samt at vedligeholde, forbedre og administrere vores produkter og tjenesteydelser for at kunne give dig den bedste oplevelse af adidas, når som helst du er i kontakt med os online i den digitale verden eller via mobilapps, samt i den virkelige verden, når du besøger vores butikker.

 

I overensstemmelse med den europæiske persondataforordning ("GDPR") og lokale gældende love indeholder denne meddelelse om databeskyttelse oplysninger om, hvordan adidas indsamler, bruger, beskytter, videregiver og sletter dine personoplysninger (under ét benævner vi det "behandle" eller "behandler" i nærværende meddelelse om databeskyttelse). Vi oplyser dig også om, hvordan du kan kontakte os for at udøve dine rettigheder i henhold til lokal lovgivning.

 

Din(e) registeransvarlig(e) hos adidas

 

Når du går ind på https://www.adidas.dk/, køber du adidas-produkter hos adidas Danmark, og dine oplysninger behandles af adidas International Trading BV, som driver det pågældende websted. Hvis du ønsker at tilmelde dig vores nyhedsbrev og sender dine oplysninger til webstedet, eller du ønsker at holde dig opdateret om de nyeste udviklinger hos adidas, vil du eventuelt blive kontaktet af adidas Danmark, adidas International Trading BV og andre adidas-associerede enheder, afhængig af hvilke af vores produktoplysninger der vil være mest relevante for din nuværende placering. Dine oplysninger videregives også til adidas AG, som er moderselskabet for alle adidas-associerede enheder. På siden for adidas' juridiske enheder kan du se oplysninger om de registeransvarlige hos adidas, der er ansvarlige for at behandle dine personoplysninger på dette websted.

 

GLOBAL DATA PROTECTION OFFICER

 

Dr. Falk Böhm er den globale data protection officer for adidas AG, adidas International Trading BV og adidas Danmark.

 

+49 (0) 9132 84 - 0

DataProtection@adidas-group.com

ADIDAS AG

Adi-Dassler-Strasse 1

91074 Herzogenaurach

Tyskland

 

DINE PERSONOPLYSNINGER

HVILKE PERSONOPLYSNINGER INDSAMLER VI OM DIG, OG HVAD GØR VI MED DEM?

 

 

 

 • Identitetsoplysninger – det er oplysninger, vi bruger til at identificere dig og sikre os, at du er den, du udgiver dig for at være. Det omfatter: navn [fornavn, efternavn, initialer], fødselsdato, e-mailadresse, unikt kundenummer, kaldenavn, adgangskode, sociale medier-id'er og din enheds digitale fingeraftryk.

 

 • Fællesskabsoplysninger – det er oplysninger, vi bruger til at sikre os, at du får det meste ud af adidas' fællesskaber, f.eks. registrering af begivenheder og deltagelse i begivenheder. Det kan for eksempel være: billeder, videoer, dit kaldenavn, dit team, dine interesser og præferencer, din tilbagemelding, leaderboards, deltagelse i begivenheder, grupper, du er med i.

 

 • Kontaktoplysninger – det er oplysninger, vi bruger til at kontakte dig og sende dig dine adidas-produkter, give dig oplysninger om tilbud, fortælle dig, hvad der sker hos adidas og besvare dine spørgsmål. Det kan for eksempel være: telefonnummer, forsendelses- og faktureringsadresse, e-mailadresse, Messenger-ID, navn på de sociale medier.

 

 • Oplysninger om sociale medier – det er oplysninger, vi bruger til at forstå dig bedre, for at kunne opbygge en bedre relation med dig som adidas-kunde, udvikle produkter, som du vil kunne lide, og fokusere vores markedsføringstiltag på meddelelser, som du vil synes er nyttige og interessante (baseret på din onlineadfærd) samt optimere dine interaktioner på de sociale medier med adidas og andre medlemmer af adidas' fællesskaber. Det omfatter alle oplysninger på de sociale medier, som er offentligt tilgængelige, f.eks. [men ikke begrænset til]: brugernavne på de sociale medier, interaktioner og opslag på de sociale medier, dine "Likes" og andre reaktioner, dine forbindelser på de sociale medier, dine fotos. Disse oplysninger får vi fra netværket af sociale medier (f.eks. Facebook, Snapchat, Instagram osv.) direkte eller indirekte gennem bureauer, som vi har aftaler med.

 

 • Stedoplysninger - det er oplysninger, vi bruger til at sikre os, at vi giver dig de oplysninger, der er mest relevante ud fra din geografiske placering. Det kan for eksempel være: din bopæl, nuværende login-placering [IP-adresse], GPS-data.

 

 • Oplysninger om enhed – det er oplysninger, vi bruger til at beskytte vores netværk og forbedre vores tjenesteydelser og resultater. Det kan for eksempel være: IP-adresse, dato og tidspunkt for besøget, hvor længe du var på webstedet, henvisnings-URL'en (hvis du gik ind på vores websted via et andet websted eller en annonce), de sider på vores websted, du har været inde på, din browsertype, enhedstype, versioner, styresystem.

 

 • Oplysninger om størrelse – det er oplysninger, vi bruger til at sørge for, at din beklædning passer perfekt. Det kan for eksempel være: skostørrelse, tøjstørrelse, højde, vægt, bryst-, talje- og hoftemål, skridtlængde, kropsfacon, og hæl-tå-mål.

 

 • Oplysninger om aktivitet - det er oplysninger, vi bruger til at hjælpe dig med at forbedre din oplevelse af resultater og træning og til at identificere, hvilke produkter der er bedst egnede til dig. Det kan for eksempel være: fitnessdata (f.eks. start- og sluttidspunkt for træning, aktivitetstype, sportskategori), sensordata (f.eks. antal skridt, varighed, tempo, distance, kalorier, RunScore og hastighed) samt andre data fra din fitness-app.

 

 • Købsoplysninger – det er oplysninger, vi bruger til at behandle din ordre. Det kan for eksempel være: din indkøbsvogn, betalingsoplysninger (kreditkortnummer), betalingsrisikoprofil, leveringsoplysninger, forsendelses- og faktureringsadresse, kundeordrenummer, købshistorik hos adidas.

 

 • Oplysninger om helbred – det er oplysninger, som vedrører din fysiske eller mentale helbredstilstand. Vi indsamler ikke denne type personoplysninger uden at informere dig og indhente dit samtykke.

 

 • Korrespondance - det er oplysninger, vi bruger til kontrol af kvalitet og for at sikre, at vi har imødekommet dine anmodninger eller opfyldt lovkrav. Det kan for eksempel være: optagelser af dine opkald til vores kundeservicecenter, notater om din tilbagemelding, relaterede tilbageringninger, e-mailkorrespondance med adidas-personale, brevkorrespondance med adidas-personale.

 

 • Adfærds- og profiloplysninger – det er oplysninger, vi bruger til at sikre os, at vi kun sender dig oplysninger, der er relevante for dig, giver dig de bedste adidas-tilbud, som du kan være interesseret i, og giver dig en større oplevelse af at være et adidas-medlem i vores online- eller offlinefællesskab. Det kan for eksempel være: din indkøbshistorik, ting på ønskesedlen, din browsingadfærd, dine browsingpræferencer, dine købspræferencer, in-store-interaktioner, din træningshistorik.
 • Oplysninger om præferencer – det er oplysninger, som vi bruger til at sikre os, at du får den bedste oplevelse af adidas, når du er i kontakt med os. Det kan for eksempel være: dit foretrukne sprog, ting på ønskesedlen, foretrukne forsendelsesadresse, browsingpræferencer, vores korrespondance med dig, dine anmeldelser af adidas-produkter.

 

 

FORMÅL

HVORFOR BRUGER VI DINE PERSONOPLYSNINGER?

 

I den sidste ende bruger vi dine personoplysninger til at give dig som forbruger den bedste oplevelse af adidas, og vi arbejder hele tiden på at forbedre den oplevelse, så du fortsat vil synes om vores brand og produkter og være medlem af vores verdensomspændende adidas-fællesskab.

 

Mere specifikt bruger vi personoplysningerne til følgende:

 

 • Til at sælge dig vores produkter og tjenesteydelser - Vi bruger dine personoplysninger til at behandle din købsordre, sørge for, at vi modtager din betaling, overholde kravene i vores vilkår og betingelser (for at sælge dig produkter), levere de produkter, du har bestilt, eventuelt bytte produkter for dig og refundere dig penge.

 

 • Information om vores produkter og tjenesteydelser - Vi bruger dine personoplysninger til at sende dig meddelelser og opdateringer om vores produkter og tjenesteydelser ud fra dine præferencer, interesser, deltagelser og fællesskaber. Når du køber vores produkter, kontakter vi dig uden dit særskilte samtykke for at give dig oplysninger om vores produkter og tjenesteydelser (Service E-Mails). Det er i vores ""lovlige forretningsmæssige interesse"", så vi kan sikre os, at vores virksomhed fortsat kan trives.

 

 • Opbevaring af dine personoplysninger  - Vi opbevarer dine personoplysninger, indtil du beder os om at slette dem. Hvis du har været inaktiv (at regne fra dit sidste login) i 25 måneder, anonymiserer vi dine personoplysninger.

 

 • Beskyttelse af vores produkter og tjenesteydelser - Som virksomhed kan vi kun fortsætte med at trives, hvis vi energisk beskytter vores virksomhedsinteresser og forretningsmæssige interesser. Det omfatter bl.a. at sørge for, at ordrer og betalinger er lovlige (bekæmpelse af svindel), at vores forskning og udvikling går i den rigtige retning, at vores markedsføringsstrategier er målrettet mod den rigtige målgruppe og med de rigtige budskaber. Som forbruger af vores produkter og tjenesteydelser vil dine oplysninger blive brugt til at hjælpe os med at opnå disse mål, så vi fortsat kan give dig de bedste produkter og oplevelser. Det er i vores "lovlige forretningsmæssige interesse", så vi kan sikre os, at vores virksomhed fortsat kan trives.  

 

 • Levering af en konstant førsteklasses oplevelse - Vi indsamler og gemmer visse oplysninger fra dig og fra dine enheder, terminaludstyr og browsere (ved hjælp af en ""cookie"", pixel-tag eller anden målgruppeteknologi. Det gør det muligt for os at huske, hvordan du foretrækker at browse og handle på vores websteder. Det gør det også muligt for os at give dig relevant information, der er skræddersyet til dine behov. Du kan se flere oplysninger om, hvordan vi bruger onlinesporingsteknologier som f.eks. cookies, tags og andre koder i afsnittet om “cookies”.

 

 • Vedligeholdelse af dine produkter og tjenesteydelser - Vi bruger dine oplysninger til at vedligeholde din adidas-konto. Via vores globale enkeltlogon kan du bruge de samme oplysninger til login hvorsomhelst i verden. Det betyder også, at du kan vedligeholde dine oplysninger som medlem af adidas-fællesskaberne verden over. Er du ikke medlem, vil din konto primært blive vedligeholdt med henblik på, at vi kan udføre din ordre; er du medlem, vedligeholder vi din konto for at udføre dine ordrer, vedligeholde dine point, organisere fællesskabsbegivenheder for dig og gøre det muligt for dig at have flere interaktioner med adidas som adidas-medlem. Udover de identitetsoplysninger, du giver os, hvis du vælger at logge ind ved hjælp af dine legitimationsoplysninger til sociale medier, har vi også adgang til dit bruger-id på de sociale medier.

 

 • Drift, forbedring og administration af vores produkter og tjenesteydelser - Vi tager hensigtsmæssige tekniske og organisatoriske forholdsregler for at beskytte persondata mod utilsigtet, ulovlig destruktion eller utilsigtet tab, ændring, uautoriseret brug, videregivelse eller adgang, især hvor behandlingen involverer dataoverførsel, og mod alle andre ulovlige former for behandling og misbrug.

 

 

ADIDAS

HVEM VIDEREGIVER VI DINE PERSONOPLYSNINGER TIL?

 

 

For at give dig den bedste oplevelse af adidas videregiver vi altid dine oplysninger til adidas AG samt adidas' associerede enheder, så vi kan fortsætte med at forbedre os som brand. Du kan se HER, hvor vores associerede enheder er beliggende.

Vi videregiver også de personoplysninger, du giver os, til disse tjenesteudbydere, som hjælper os med at give dig den bedst mulige oplevelse.

Du kan se deres oplysninger (bl.a. hvor deres hovedselskab er beliggende) HER.

 

Som ansvarlig virksomhedsborger kan vi blive bedt om at videregive dine oplysninger til følgende typer enheder (som loven tillader og kræver):

 

 

 • Myndigheder og retshåndhævelse  - Til offentlige myndigheder og/eller retshåndhævende personale, hvis det kræves af hensyn til de formål, der er angivet i denne meddelelse, hvis det er lovbestemt, eller hvis det kræves for juridisk at beskytte vores legitime interesser i overensstemmelse med gældende love.

 

 • Partnere - Vi kan have fælles programmer, begivenheder eller reklamekampagner med andre selskaber på deres websteder eller applikationer. Vores partnere vil kun bruge dine personoplysninger, hvis vi har dit samtykke til, at de må gøre det. Hvis du ikke ønsker at have dine personoplysninger indsamlet af eller videregivet til andre selskaber end adidas, kan du altid vælge ikke at deltage i sådanne programmer, reklamekampagner eller begivenheder. 

 

 • Rådgiver for prospektive købere  - I tilfælde af, at virksomheden bliver solgt eller indlemmet i en anden virksomhed, bliver dine personoplysninger videregivet til vores rådgivere og til eventuelle, prospektive køberes rådgivere, og til virksomhedens nye ejere.

 

 

OVERFØRSEL AF PERSONOPLYSNINGER

hvem overfører vi dine personoplysninger til?

Vi videregiver dine personoplysninger til databehandlere uden for dit land, efter vores vurdering af dem, og efter at de har underskrevet vores standardkontrakts bestemmelser. Du kan se, hvor vi overfører dine personoplysninger til HER.

 

RETSLIGT GRUNDLAG

HVAD ER DET RETSLIGE GRUNDLAG FOR, AT VI KAN BRUGE DINE PERSONOPLYSNINGER SOM BESKREVET?  

 

 • Dit samtykke  - Når du registrerer dig, køber produkter, deltager i vores fællesskaber eller opretter en konto, samtykker du i, at vi må bruge de personoplysninger, du giver os, så vi kan opfylde de formål, vi har beskrevet over for dig, i overensstemmelse med nærværende meddelelse. Vi gemmer den tilladelse, du giver os, til at bruge dine personoplysninger på en bestemt måde. Det kan for eksempel være dit samtykke til at modtage markedsføringsmeddelelser, dit samtykke til, at vi må videregive dine data til tredjeparter, dit samtykke til, at vi må overføre dine data til et andet sted.

 

 • Kontraktlige forpligtelser - Vi behandler og bruger dine personoplysninger til at opfylde vores kontraktlige forpligtelser, så vi kan levere de ønskede produkter og tjenesteydelser til dig. 

 

 • Legitime interesser - Vi behandler og bruger dine personoplysninger til at udføre og forbedre vores produkter og tjenesteydelser, sende dig markedsføringsmeddelelser og spørgeskemaer til brug for forskning og udvikling.

 

 • Lovoverholdelse - Vi behandler og bruger dine personoplysninger til at overholde lovkrav i henhold til gældende lovgivning.

 

DINE RETTIGHEDER

og hvordan du kan udøve dem?

 

Da du som forbruger bor i Danmark, har du følgende rettigheder i forbindelse med dine personoplysninger i henhold til GDPR. Du skal vide, at vi vil imødekomme dine anmodninger i den udstrækning, det er påkrævet af loven; i nogle tilfælde, hvor loven kræver, at vi gemmer dine oplysninger, som de er, kan vi imidlertid afslå at imødekomme dine anmodninger. I dette tilfælde vil vi oplyse dig om vores grunde hertil.  

 

 

Adgang til dine personoplysninger

Du har ret til at anmode om adgang til dine personoplysninger. Det omfatter også oplysninger om:

 

a) hvorfor vi har dine personoplysninger;

 

b) hvilke kategorier af oplysninger vi har;

 

c) hvad vi gør med dine personoplysninger;

 

d) hvem, der har adgang til dine personoplysninger (og hvor de er);

 

e) hvor dine personoplysninger eventuelt kan overføres til;

 

f) hvor længe vi opbevarer dine personoplysninger;

 

g) hvordan vi har fået dine personoplysninger, hvis du ikke direkte har oplyst dem til os;

 

h) dine rettigheder i henhold til gældende love og muligheden for at begrænse behandling; og

 

i) hvis vi bruger dine personoplysninger til automatiserede beslutninger, og hvordan vi gør det. Hvis du ønsker at få en kopi af de personoplysninger, vi har om dig, bedes du logge ind på din konto og sende os en anmodning. Hvis du har brug for mere hjælp, bedes du kontakte Kundeservice ved at gå ind på "SPØRG VORES KUNDESERVICE" via "HJÆLP" på dit lokale adidas-websted. Hvis du ønsker oplysninger om ovenstående punkter, bedes du kontakte adidas' privatkundeteam på DataProtection@adidas-Group.com.

 

 

 • Klage til en myndighed/tilsynsmyndighed - Hvis du ikke er tilfreds med den måde, vi har håndteret dine forbrugerrettigheder på, eller vores principper for beskyttelse af privatlivet, har du ret til at indgive en klage til en tilsynsmyndighed i den EU-medlemsstat, du bor i.

 

 • Sletning af dine personoplysninger hos adidas - Hvis du ikke længere ønsker at interagere med os, eller du ikke ønsker, at vi har dine personoplysninger, har du ret til at bede om, at vi sletter alle dine personoplysninger fra vores systemer. Bemærk dog, at der kan være juridiske krav, som vi skal overholde, som kan tvinge os til at afslå dine anmodninger eller til at gemme visse oplysninger. Hvis du har en konto hos adidas, bedes du logge ind på din konto og foretage de nødvendige rettelser. Hvis du har brug for mere hjælp, bedes du kontakte Kundeservice ved at gå ind på "SPØRG VORES KUNDESERVICE" via "HJÆLP" på dit lokale adidas-websted.

 

 

 • Ret dine personoplysninger - Du har ret til at sikre dig, at dine personoplysninger er nøjagtige og fuldstændige. Hvis du har en konto hos adidas, bedes du logge ind på din konto og foretage de nødvendige rettelser. Hvis du har brug for mere hjælp, bedes du kontakte Kundeservice ved at gå ind på "SPØRG VORES KUNDESERVICE" via "HJÆLP" på dit lokale adidas-websted.

 

 

 • Begrænsning af brug og behandling af dine personoplysninger - Du har også ret til at bede os om at stoppe med at bruge dine personoplysninger på en bestemt måde (for eksempel hvis du ikke ønsker, at vi laver en profil på dig med henblik på markedsføring eller sender dig markedsføringsmeddelelser). Du kan fortælle os det ved at kontakte adidas' privacy-team på DataProtection@adidas-Group.com

 

 • Dataportabilitet - Du har ret til at få en kopi af dine personoplysninger til brug for overførsel til en ny virksomhed. Du kan anmode om en kopi af dine personoplysninger i et maskinlæsbart format på din konto. Hvis du har en konto hos adidas, bedes du logge ind på din konto og sende en anmodning. Hvis du har brug for mere hjælp, bedes du kontakte Kundeservice ved at gå ind på "SPØRG VORES KUNDESERVICE" via "HJÆLP" på dit lokale adidas-websted.

 

 

 

Hvis du har spørgsmål, bekymringer eller klager omkring din ret til privatlivets fred i forbindelse med dine personoplysninger, bedes du kontakte adidas' privacy team på DataProtection@adidas-Group.com  

 

SPØRGSMÅL OG KLAGER?

 

HVORDAN KONTAKTER DU OS?

 

Du kan kontakte adidas' privacy team og Global Data Protection Officer på DataProtection@adidas-Group.com

 

Hvis du ønsker hurtig hjælp i forbindelse med dine kontooplysninger, adgang til personoplysninger, rettelse, sletning eller portabilitet, bedes du kontakte adidas' kundeserviceteam HJÆLP.  

 

DATABEHANDLERE 

 

SELSKAB

TJENESTEYDELSE

Demandware Inc.| USA

Webhosting

Adyen | Holland

Betalingsprocesser

InfoSys Technologies Ltd. | Indien, EPAM | Belarus

Webudvikling

Adobe Analytics | Irland, Google Analytics | USA

Webanalyser

Sprinklr | USA, Olapic Inc. | USA

Sociale medier-analyser

Flurry | USA, Apps Flyer | Israel

Mobil-app-analyser

Medallia Inc. | USA, Qualtrics LLC | USA

Net Promoter Score (måling af kundeloyalitet)

act.3 | Tyskland, cip Trademarketing GmbH | Tyskland

Eventmanagement

Neolane Ltd. | Frankrig

Marketing

Batterii LLC | USA

Forbrugerindsigt

TBWA Worldwide Inc. | USA, Media Monk Netherlands, IRIS | Australien

CRM-bureauer

Olapic, Inc. | USA

Influenter marketing

 

OVERFØRSEL AF PERSONOPLYSNINGER

 

SELSKAB

TJENESTEYDELSE

DATAKATEGORIER

adidas AG | Tyskland

Administration af forbrugerdatabase

Forbrugeroplysninger

adidas' associerede selskaber | globalt

Consumer Relationship Management

Forbrugeroplysninger

Teleperformance | Tyskland

Kundeservice

Forbrugeroplysninger, ordreoplysninger

DHL | Tyskland

Produktlevering

Leveringsoplysninger

Infoscore | Tyskland

Bekæmpelse af svindel

Forbrugerkontaktoplysninger

PayPal | USA

Betalingstjeneste

Forbrugeroplysninger, ordreoplysninger

Apple Pay, Google Pay | USA

Mobilbetaling

Forbrugeroplysninger, ordreoplysninger

Facebook (WhatsApp, Instagram) | USA

Interaktion med sociale medier

Forbrugeroplysninger

Twitter | USA

Interaktion med sociale medier

Forbrugeroplysninger

Google | USA

Interaktion med sociale medier

Forbrugeroplysninger

Runtastic | Østrig

Sundheds- og fitnessfællesskaber

Forbrugeroplysninger

Google Analytics | USA

Analyse

Forbrugeradfærd

Adobe Analytics | USA

Analyse

Forbrugeradfærd

Anatwine Limited | Storbritannien

Forbrugeroplevelse

Bestillingsoplysninger

 

 

 

ERKLÆRING OM COOKIES

HVAD DU BØR VIDE OM COOKIES

HVAD ER COOKIES?

Cookies er små tekstfiler, som lagres på din computer eller mobilenhed, når du går ind på et websted. I dette afsnit bruger vi af praktiske grunde "cookies" som en fælles benævnelse for teknikker såsom cookies, flash-cookies og webbeacons. De fylder ikke meget, og de forsvinder automatisk, når de udløber. Nogle cookies udløber ved afslutningen af din session, mens andre gemmes i et vist tidsrum.

 

HVILKE FORSKELLIGE COOKIETYPER BRUGER VI?

Der er forskellige typer cookies med forskellig brug. Nogle af dem er blot for, at du kan gennemse webstedet og se visse funktioner. Andre giver os en idé om din browsingoplevelse, dvs. hvornår du har besvær med at finde det, du leder efter, så vi kan blive bedre og gøre dine fremtidige besøg så behagelige som muligt.

Cookies, som adidas placerer, kaldes "cookies fra oprindeligt websted". Cookies, som andre parter placerer, kaldes ofte "tredjepartscookies". Tredjepartscookies muliggør tredjeparts indhold eller funktioner på eller via webstedet (f.eks. annoncer, interaktivt indhold og analyser). De parter, der placerer disse tredjepartscookies, kan genkende din computer eller mobil, både når du går ind på det pågældende websted, og når du går ind på visse andre websteder. Vi bruger cookies fra oprindeligt websted og tredjepartscookies af flere grunde.

De vigtigste cookies er de nødvendige cookies. De er vigtige, fordi de hjælper dig med at navigere på webstedet og bruge grundlæggende funktioner såsom media-plugins. Funktionscookies gør dig i stand til at gemme din indkøbskurv, oprette en ønskeseddel og gemme dine forsendelsesoplysninger, så du hurtigere kan gå til kassen og betale. Ydelses- og analysecookies bruger vi til at forbedre vores websted. Vi vil også gerne vise dig relevante tilbud. Til det brug indsamler vi browserdata, som kan være knyttet til en unik identifikator for at forstå, hvordan du interagerer med adidas på tværs af forskellige platforme som beskrevet i vores meddelelse om beskyttelse af personoplysninger. Interaktionscookies bruges til, at du kan interagere med sociale medier eller indsende anmeldelser. Målrettede cookies, reklamecookies og sociale medier-cookies registrerer dine præferencer, så du får vist relevante annoncer uden for adidas-websteder. Desuden kan sociale medier-cookies bruges til at spore din aktivitet på sociale medieplatforme.

 

HVORFOR BRUGER VI COOKIES?

adidas bruger hovedsagelig cookies for at sikre, at dit besøg på vores websted bliver så behageligt som muligt, samt til reklamerelaterede formål, når du fremover går ind på andre websteder. Nedenfor kan du se en mere udførlig oversigt over de typer cookies, vi bruger og hvorfor:

 

1. NØDVENDIGE COOKIES

er vigtige og hjælper dig med at navigere, bevæge dig rundt på webstedet og se visse funktioner (f.eks. sikrer disse cookies, at din indkøbskurv gemmes under hele betalingsprocessen). Disse cookies er nødvendige af hensyn til webstedets kernefunktionalitet. Disse cookies gemmes, så længe browsingsessionen varer.

 

2. FUNKTIONALITETS- OG ANALYSECOOKIES

kan give dig en endnu bedre kundeoplevelse (f.eks. hjælper disse cookies dig med at gemme og minde dig om din indkøbskurv og gør det muligt for dig at lave en ønskeseddel). Disse cookies gør det muligt for os at analysere brugen af webstedet, så vi kan måle og forbedre ydeevnen. Cookies kan være placeret af os eller en tredjepart på vores vegne (se vores værktøj til fravalg af cookies) og gemmes, så længe din browsingsession varer.

 

3. REKLAME- OG SOCIALE MEDIER-COOKIES

husker dit produkt og købspræferencer eller er med til at understøtte markedsføringstiltag på andre måder. Disse cookies gør det muligt for os at dele data, f.eks. om hvad du kan lide, med vores annoncører, så de annoncer, du ser, er mere relevante for dine præferencer (sommetider omtalt som "målrettede cookies").

De hjælper os med at forstå den købsadfærd, som besøgende på vores websted udviser. Det gør det muligt for os løbende at forbedre vores websted, så det bliver nemmere og sjovere at handle, og forbedre det markedsføringsmateriale, vi sender til vores kunder (sommetider omtalt som "performance cookies").

De bruges til, at du kan fortælle os din mening. Disse cookies gør, at du kan synes godt om os eller anbefale os på sociale medier og chatte med vores servicerepræsentanter. Men du kan også rådgive vores andre (potentielle) kunder ved at bedømme og anmelde vores produkter (sommetider omtalt som "interaktionscookies").

 

 

HVAD NU, HVIS DU IKKE KAN LIDE COOKIES?

Du kan ændre dine browserindstillinger til at slette cookies eller forhindre visse cookies i at blive placeret uden dit udtrykkelige samtykke på din computer eller mobilenhed. Fanen "Hjælp" i din browser indeholder oplysninger om, hvordan du administrerer dine indstillinger for cookies. Se, hvordan det virker for din browser her:

 

Internet Explorer: https://support.microsoft.com/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies

 

Mozilla Firefox: http://support.mozilla.com/en-US/kb/Cookies

 

Google Chrome: http://www.google.com/support/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647

 

Safari: http://support.apple.com/kb/PH5042

 

Opera: http://www.opera.com/browser/tutorials/security/privacy/

 

Adobe (flash-cookies): http://www.adobe.com/privacy/policies/flash-player.html

 

Bemærk: Du kan gå ind på http://www.aboutads.info/choices eller http://www.youronlinechoices.eu/ for at se mere om mulighederne for afmelding af visse målrettede reklamer, som nogle af de tredjeparter, vi samarbejder med, tilbyder. Du skal gå ind på webstederne fra hver eneste browser og enhed, du ønsker skal være omfattet af din framelding. Da frameldingsværktøjet kan afhænge af cookies, kan du eventuelt blive nødt til at gå ind på disse websteder igen for at genoprette dine præferencer, hvis du sletter cookies.

 

HVOR OFTE OPDATERER I ERKLÆRINGEN OM COOKIES?

Vi opdaterer vores erklæring om cookies fra tid til anden, så den f.eks. afspejler ændringer af de cookies, vi bruger, eller af andre driftsmæssige, juridiske eller lovgivningsmæssige grunde. Du bør derfor jævnligt gå ind på vores erklæring om cookies for at få information om vores brug af cookies og relaterede teknologier.

Datoen øverst på denne erklæring om cookies angiver, hvornår den sidst blev opdateret. 

 

HVOR KAN JEG FÅ MERE INFORMATION?

Hvis du har spørgsmål om vores brug af cookies eller andre teknologier, kan du sende en e-mail til adidas' privacy team på dataprotection@adidas-Group.com