alert-erroralert-infoalert-successalert-warningbroken-imagecheckmarkcontact-emailcontact-phonecustomizationforbiddenlockedpersonalisation-flagpersonalizationrating-activerating-inactivesize-guidetooltipusp-checkmarkusp-delivery-cashusp-delivery-delayusp-delivery-eveningusp-delivery-same-dayusp-delivery-storeusp-deliveryusp-exchangeusp-free-returnsusp-gift-cardusp-klarnausp-salearrow-backarrow-downarrow-left-longarrow-leftarrow-right-longarrow-rightarrow-upbag-activebag-inactivecalendar-activecalendar-inactivechatcheckbox-checkmarkcheckmark-fullclipboardclosecross-smalldownloaddropdowneditexternal-linkfilterfullscreenhamburgerhd-filledhd-outlinehide-activehide-inactivelocate-targetlockminusnotification-activenotification-inactivepause-outlinepin-smallpinplay-filledplay-outlineplusprofilereloadsd-filledsd-outlinesearchsharesound-off-filledsound-off-outlinesound-on-filledsound-on-outlinesubtitles-cc-filledsubtitles-cc-outlinesubtitles-filledsubtitles-outlinewishlist-activewishlist-inactivezoom-outzoomfacebookgoogleinstagram-filledinstagrammessengerpinterestruntastictiktok-defaulttiktoktwittervkwhatsappyahooyoutube
Gå til hovedindhold
adidas
adidas / november 2020

FUTURECRAFT.STRUNG

Udforskningen af en overdels grænser: mød den nye tekstilinnovation, der ændrer hvordan vi designer sko.

Af Fionn Corcoran-Tadd , Benjamin Kleiman, Clemens Dyckmans, Ian Hennebery.

EN MATERIEL REVOLUTION

Vi søger altid efter nye måder at styrke vores sko. Vi har brug for at få mest ud af vores materialer for at opnå de mål. Derfor taler vi gerne om, at vores produkter "stille hjælper" atleterne: de hjælper sømløst med at opnå bedre præstationer. Og i dette tilfælde gælder det at få mere ud af hver tråd, så atleterne kan fokusere på deres sport. 

Her kommer STRUNG ind i billedet. Den første tekstil og skabelsesproces af sin art, der tillader os at anvende atletdata til at præcisionsplacere hver tråd i enhver retning, vi ønsker. Vi kan bygge og teste forskellige strukturer i softwaren, før vi sender vores valgte design til STRUNG-robotten, der derefter sammensætter hver tråd til én enkelt struktur med specifikke præstationszoner og egenskaber. Vi har valgt at accelere denne proces ved at samarbejde med vores designpartnere Kram/Weisshaar, der er et pionerende digitalt designstudie, efter to år af intern adidas-udvikling. Resultatet er en letvægtsoverdel, der er præcisionsdesignet til at give støtte, fleksibilitet og åndbarhed i ét og samme materiale. 

PROOF OF CONCEPT

FUTURECRAFT.STRUNG er det første produktkoncept designet til at illustrere STRUNGs evner: Industriens første helt datadrevne sko skabt til en specifik løbestil. Den første STRUNG-sko vil målrettes efter en anden løbestil og er planlagt til lancering i først kvartal af 2022. Skokonceptet blev skabt for at give en ny følelse og oplevelse af hurtigløb over korte distancer. To adidas-løbere blev udvalg som eksperter i en specifik løbestil og blev udstyret med motion capture-udstyr, mens de også gav feedback til at støtte udviklingen undervejs. 

STRUNG-overdelen er som en sømløs, let kokon rundt om dine fødder, og den er produceret med minimalt materiale i overskud. Præcisionspasformen og støtten sørger for hælen bliver låst fast, så den ikke skrider i skoen, via de røde tråde i hælen, mellemfoden og tåområdet. Mens forfoden forbliver fleksibel via de gule tråde. Mellemsålen er vores mest radikale ADIDAS 4D-gitterdesign til dato – deriblandt en ny form til forfodsløbere. Hælen er blevet mindre for at mindske vægten, mens ydersålen i gummi er specifikt formet for at give støttende greb på de hurtige løb. 

SHOT_3

FREMTIDEN

STRUNG har potentialet til at transformere måden, atleter arbejder med designere, ingeniører og sportsvidenskabsmænd. Det ultimative mål er at blive en model, der virker på tværs af sportskategorier; vi starter med løb, men det er kun begyndelsen. Den mest spændende ting er, at vi stadig er i de tidlige stadier af udvikling med den her teknologi. Prototypetest vil være fundamentale for, hvad vi skal i næste ombæring, men endnu mere vigtigt er atleter og forbrugeres behov: hvad har de brug for, og hvordan ændrer det sig? 

Teknologi kan opnå fantastiske ting, men det kan kun opnå de rigtige ting, hvis det er baseret på menneskelig adfærd. Det er den åbne tilgang, der har guidet os på vores STRUNG-rejse indtil videre, og det er den samme tilgang, vi tror vil hjælpe os på vejen fremad.

STRUNG er under udvikling af et interdisciplinært hold af adidas-folk: Andrea Nieto, Fionn Corcoran-Tadd & Matteo Padovani (Design), Benjamin Kleiman, Elise Hall & Thomas Feix (Ingeniører), Clemens Dyckmans, James Tarrier and Nicholas Groeneweg (Teknologiskabelse), Ian Hennebery, Fano Razafindrakoto, Reuben Bligh, Korbinian Berner (Skoudvikling), Tom Elvidge (Sportsvidenskab), Grace Chang (Materialer), Steve Brimble (Innovationskontrol), Miriam Eirich (Budget) & Christoph Walter (Test), Mario Pörner ( tech ), Clemens Weisshaar and Reed Kram ( Kram/Weisshaar ).

SHOT_5

adidas / november 2020
Tags