alert-erroralert-infoalert-successalert-warningbroken-imagecheckmarkcontact-emailcontact-phonecustomizationforbiddenlockedpersonalisation-flagpersonalizationrating-activerating-inactivesize-guidetooltipusp-checkmarkusp-delivery-cashusp-delivery-delayusp-delivery-eveningusp-delivery-same-dayusp-delivery-storeusp-deliveryusp-exchangeusp-free-returnsusp-gift-cardusp-klarnausp-salearrow-backarrow-downarrow-left-longarrow-leftarrow-right-longarrow-rightarrow-upbag-activebag-inactivecalendar-activecalendar-inactivechatcheckbox-checkmarkcheckmark-fullclipboardclosecross-smalldownloaddropdowneditexternal-linkfilterfullscreenhamburgerhd-filledhd-outlinehide-activehide-inactivelocate-targetlockminusnotification-activenotification-inactivepause-outlinepin-smallpinplay-filledplay-outlineplusprofilereloadsd-filledsd-outlinesearchsharesound-off-filledsound-off-outlinesound-on-filledsound-on-outlinesubtitles-cc-filledsubtitles-cc-outlinesubtitles-filledsubtitles-outlinewishlist-activewishlist-inactivezoom-outzoomfacebookgoogleinstagram-filledinstagrammessengerpinterestruntastictiktok-defaulttiktoktwittervkwhatsappyahooyoutube
Gå til hovedindhold
adidas
adidas / februar 2020
OUTDOOR

At være udendørs: Luk mere natur ind

At være mere udendørs kunne være det ultimative lifehack. Her er hvorfor.

Er horisonten andres billeder på din feed? Er du fanget i dagligdagen? Tiden er inde til at komme mere ud i naturen. Nutidens måde at leve på er blevet lidt for fokuseret på det hjemlige og indendørsmiljøer, og vi mister forbindelsen til naturen. At være omgivet af netop den bærer sin egen enkle glæde. Når vi er ude at gå og trækker vejret i den friske luft, kan vi mærke forskellen. Når man er i forbindelse med naturens verden, har du plads til at trække vejret og at miste pusten.


Tænk på himlen blå

Det menneskelige sind kan trives med forøget kontakt med naturen. At være i det fri kan være en stærk inspirationskilde. Det er et sted, der genopretter vores indbyggede opdagelseslyst, og forskning viser, at det kan styrke vores kreativitet¹. Når teknologien er ude af syne, er vi mere tilstede.
At være helt fokuseret på og omgivet af grønt har en positiv indvirkning på vores velvære. Research viser, at være i naturen kan reducere stress, forbedre dit humør, når du er nede², og endda give dit immunsystem et boost³. Når du træner, ser du også større resultater⁴ ved at skifte til den friske luft. 


Du behøver ikke flytte bjerge

Svaret kunne være tættere på, end du tror. Meget tættere på end billeder af den fjerne, eksotiske natur. Du skal bruge mindst 120 minutter om ugen⁵ i det fri, før effekten begynder at virke, ifølge Nature.com. Det er 17 minutter om dagen. Ikke engang en hel frokostpause. Det kan være svært at finde tid i ugen for mange mennesker. Det forstår vi godt. Find tiden i weekenden til at gå op af en stejl bakke, gå en tur i skoven eller en naturpark.

outdoor-ss20-purposeclp-clp-storypage-landscapeimage-2Find mere grønt i byens skær

Over halvdelen af verdens befolkning bor i byer, og det kan ofte føles som en uendelig travlhedscyklus, dag ud, dag ind. Du elsker nok den følelse af bylivets intensitet, men det kan også blive for meget. Grønne områder i byen er lige så vigtige, fordi vi så har mulighed for at træde ud i et stykke natur, selv omgivet af byens travle beat. Forskning viser, at bare det, at man er i en park hjælper dig med at føle dig mere fyldt af energi og mindre stresset⁶. Og brug byens befolkningstæthed. Skab et fællesskab, og kom derudaf sammen. Det giver en god følelse at være omgivet af ligesindede. At kunne genstarte og genoplade gør det lettere at komme tilbage i zonen, at genopdage dit flow. 


Når du vinder, vinder planeten også

Når du kommer udenfor, vinder ikke kun du, men du begynder også at lede et mere miljøvenligt liv. Studier viser, at en fysisk forbindelse til naturen skaber miljøvenlig opførsel⁷. Naturen vil aldrig kræve samme opmærksomhed som teknologien gør. Det er bevidst, at jo mere tid, du bruger i naturen, jo mere vil du have lyst til at beskytte den, og det skaber en positiv cyklus, der forbedrer alt liv på Jorden.


outdoor-ss20-purposeclp-clp-storypage-landscapeimage-3

At genskabe en forbindelse til den naturlige verden vil kunne gavne denne generation mere end nogensinde før. Mennesker har altid haft brug for naturen, meget mere end naturen har haft brug for mennesket. Alle har muligheden for at skabe positive ændringer. Det kræver bare at åbne op og åbne døren. Klar til at være mere udenfor? Del dine øjeblikke med os med #adidasterrex


CITEREDE VÆRKER

¹Harvard Health Publishing, 2018 

²Journal of Environmental Psychology, 2018 

³Science Daily, 2018 

Landscape and Urban Planning, 2018 

Nature, 2019 

Mental Health and Illness in the City, 2017

adidas / februar 2020
OUTDOOR
Tags