alert-erroralert-infoalert-successalert-warningbroken-imagecheckmarkcontact-emailcontact-phonecustomizationforbiddenlockedpersonalisation-flagpersonalizationrating-activerating-inactivesize-guidetooltipusp-checkmarkusp-delivery-cashusp-delivery-delayusp-delivery-eveningusp-delivery-same-dayusp-delivery-storeusp-deliveryusp-exchangeusp-free-returnsusp-gift-cardusp-klarnausp-salearrow-backarrow-downarrow-left-longarrow-leftarrow-right-longarrow-rightarrow-upbag-activebag-inactivecalendar-activecalendar-inactivechatcheckbox-checkmarkcheckmark-fullclipboardclosecross-smalldownloaddropdowneditexternal-linkfilterfullscreenhamburgerhd-filledhd-outlinehide-activehide-inactivelocate-targetlockminusnotification-activenotification-inactivepause-outlinepin-smallpinplay-filledplay-outlineplusprofilereloadsd-filledsd-outlinesearchsharesound-off-filledsound-off-outlinesound-on-filledsound-on-outlinesubtitles-cc-filledsubtitles-cc-outlinesubtitles-filledsubtitles-outlinewishlist-activewishlist-inactivezoom-outzoomfacebookgoogleinstagram-filledinstagrammessengerpinterestruntastictiktok-defaulttiktoktwittervkwhatsappyahooyoutube
Gå til hovedindhold
adidas
adidas / september 2019
Caitlin Mccarthy

DENISE SCHINDLER: ACCEPT STARTER MED DIG SELV

Ikke perfekt? Og hvad så. Den paralympiske cyklist Denise Schindler siger, at hvis du kan hvile i dig selv, så kan du gøre alt, du tør sætte næsen op efter.

Denise er en af vores seks creators i VRCT-kampagnen, og hun valgte ordet "I'MPERFECT" til sit jakkemærke. Vi mødte hende i en gammel og smuk cykelbane i Augsburg for at finde ud af hvorfor. Først lidt om hendes baggrund: Denise mistede nederste del af sit højre ben i en barndomsulykke. Et årti med kirurgi fulgte. Og så opdagede hun cykling. Meget enkelt til at begynde med. Hun brugte en træningscykel. Så en rigtig cykel i bjergene, hvor hendes naturlige talent og potentiale viste sig. Og nu repræsenterer hun Tyskland til de Paralympiske Lege indenfor landevejsløb, tidskørsel og banecykling.

VRCT-SP_DENISE-02-IMG-O

Når man vokser op som et handicappet barn, føler man sig alt andet end perfekt.

VRCT-SP_DENISE-03-IMG-ODenise fortæller om sin udvikling fra selvbevidst pige til vinder af tre verdensmesterskaber omgivet af cykelhallens honningfarvede brædder. "'I'MPERFECT' repræsenterer lige præcis, hvad jeg er gået igennem i mit liv. Når man vokser op som et handicappet barn, er man altid, eller føler, man er, alt andet end perfekt. Og du passer ikke ind, og du føler dig ikke selvsikker nok, og du prøver at gemme dig fra alting."

Sport hjalp. Meget. Hun tilføjer: "Det var en lang og svær rejse, før jeg kunne acceptere mig selv, som jeg er... Sport hjalp mig på den rejse, fordi det gjorde mig selvsikker. Alle har begrænsninger. Men at lære at elske dem er nøglen til at være stærk i dit liv. Og så er livet også i dine egne hænder."

Alle slags livsændrende forvandlinger har et par store øjeblikke. Denise siger, at hendes selvaccept tog tid, men at især et øjeblik ændrede alting. Hun besluttede i løbet af et mountainbike-løb igennem Alperne at holde op med at have lange bukser på for at skjule hendes kunstige ben. "Det var virkelig en gamechanger. Jeg frigjorde mig selv fra de begrænsninger, jeg selv havde sat op. Fordi ingen havde bedt mig om at have lange bukser på." Hun tilføjer: "Det her er virkelig vigtigt: det meste af tiden er skammen og begrænsningerne noget, der kommer fra dig selv."

Alle har begrænsninger. Men at lære at elske dem er nøglen til at være stærk i dit liv. Og så er livet også i dine egne hænder.


VRCT-SP_DENISE-04-IMG-O

Denise ved, at en af de første ting, man lægger mærke til ved hende, er hendes kunstige ben. Hun har flere forskellige, og i dag har hun et på, som hun bruger til cykelløb. Det er et glat, sort og kraftfyldt ét af slagsen, og det er lavet med banebrydende 3D-printteknologi for at sikre komfort og aerodynamik på cyklen. Men selv med det kunstige ben, hun bruger i hverdagen, stirrer og hvisker folk. Men du kan ændre dynamikken i det, siger hun. "Man giver altid lige folk et hurtigt blik, og når der er noget anderledes, så kigger man lige igen, men hvis man så møder deres blik og smiler, så er det afgørende, at man er selvsikker. For hvis man ikke er det, så bliver det en negativ interaktion."

Det her er virkelig vigtigt: det meste af tiden er skammen og begrænsningerne noget, der kommer fra dig selv.

Og hun forklarer noget andet, som man måske ikke ved om proteser, nemlig at de er mere et "beskyttende skjold" end et tydeligt tegn på handikap. "Lige så snart, jeg tager protesen af, så er jeg jo sårbar, ikke? Jeg er nøgen. Jeg kan ikke gå nogen steder hen. Jeg kan ikke løbe væk. Og jeg viser svaghed." Hun tilføjer: "Det er et meget, meget intimt øjeblik. Og du kan se det i øjnene på andre. De indser næsten lige med det samme, at det er et meget, meget særligt øjeblik. Og det betyder, at der er en forbindelse til det menneske, at jeg stoler på dem [omkring mig]."

Lige så snart, jeg tager protesen af, så er jeg jo sårbar, ikke? Jeg er nøgen. Jeg kan ikke gå nogen steder hen. Jeg kan ikke løbe væk.

VRCT-SP_DENISE-06-IMG-O

Den næste store udfordring er OL i Tokyo 2020, hvor Denise går efter at spinde London og Rios sølv til guld. Træningen er intens, og der er en klar konflikt her, for hvordan kan en atlet, der altid søger det perfekte, også acceptere det modsatte? Denise: "Det er et meget interessant perspektiv, fordi som atlet prøver man altid at opnå det perfekte. At være den bedste version af sig selv. Men på vej mod den perfektion er der så mange fiaskoer. Og det er dér, du kan blive en bedre udgave af dig selv."

Som atlet prøver man altid at opnå det perfekte. At være den bedste version af sig selv. Men på vej mod den perfektion er der så mange fiaskoer.

VRCT-SP_DENISE-07-IMG-O

Er du blevet inspireret af Denises fuldkommen uperfekte selvtillid? Hvis du vil ændre noget, skal du holde op med at vente, hvad end du går og venter på, og begynde. Denise anbefaler cykling (det siger sig selv), men hun tilføjer, at det ikke betyder noget, hvilken sport du vælger, så længe, den tillader dig at stoppe op, trække vejret og gøre noget godt for dig selv. "Du mærker din krop, du respekterer din krop, du giver tid til din krop."

Vi har designet VRCT-jakken, der er inspireret af et traditionelt sportslook, som et lærred for dit selvudtryk. Bær den, som du vil, med et personligt patch, der viser, hvad du står for. Hvad vil du vise verden?

adidas / september 2019
Caitlin Mccarthy