alert-erroralert-infoalert-successalert-warningbroken-imagecheckmarkcontact-emailcontact-phonecustomizationforbiddenlockedpersonalisation-flagpersonalizationrating-activerating-inactivesize-guidetooltipusp-checkmarkusp-delivery-cashusp-delivery-delayusp-delivery-eveningusp-delivery-same-dayusp-delivery-storeusp-deliveryusp-exchangeusp-free-returnsusp-gift-cardusp-klarnausp-salearrow-backarrow-downarrow-left-longarrow-leftarrow-right-longarrow-rightarrow-upbag-activebag-inactivecalendar-activecalendar-inactivechatcheckbox-checkmarkcheckmark-fullclipboardclosecross-smalldownloaddropdowneditexternal-linkfilterfullscreenhamburgerhd-filledhd-outlinehide-activehide-inactivelocate-targetlockminusnotification-activenotification-inactivepause-outlinepin-smallpinplay-filledplay-outlineplusprofilereloadsd-filledsd-outlinesearchsharesound-off-filledsound-off-outlinesound-on-filledsound-on-outlinesubtitles-cc-filledsubtitles-cc-outlinesubtitles-filledsubtitles-outlinewishlist-activewishlist-inactivezoom-outzoomfacebookgoogleinstagram-filledinstagrammessengerpinterestruntastictiktok-defaulttiktoktwittervkwhatsappyahooyoutube
Gå til hovedindhold
adidas
adidas / marts 2020

CURATED BY GIRLS: FEMININITETENS FORTALERE I KUNSTVERDENEN

Curated by GIRLS giver et mandsdomineret felt et inkluderende atmosfære ved at fylde feeds og vægudstillinger med kommende kvindeidentificerende kunstnere.

originals-ss20-superstar-drop2-curated-story-blog-secondary-1-all

De permanente udstillinger består af ca. 87 % mænd i nutidens kunstverden, men det vil det eksklusivt kvindelige hold bag Curated by GIRLS ændre på. Stifteren og CEO Laetitia Duveau og hendes hold bestående af Igliona Duveau, Florentine Schlüter og Soul Suleiman vil give kvindeidentificerende kunstnere et rum til at vise deres værker både online og IRL via deres digitale platform og internationale udstillinger. "Idéen er at sprede kærlighed og positivitet, styrke kunstnere og mennesker, vise en forskelligartet vision for femininitet," siger Laetitia.

Vi er fire piger–men det føles mere som et stort fællesskab med alle de folk omkring os ... Alle som har samme vision hjælper med missionen. —Laetitia Duveau

originals-ss20-superstar-drop2-curated-story-blog-secondary-2-all

POSITIVITET ER LIG MED KRAFT

Det lille kunstkollektiv var trætte af kunstmiljøets ensformighed og valgte at konvertere deres uvilje ind i positiv platform. "Jeg startede Curated by GIRLS for fire år siden ud af ren frustration. Det er ligesom et svar på den manglende diversitet, vi oplevede i kunstverdenen ... og vi sådan lidt trætte af, at vi blev dikteret i, hvordan vi skulle se ud, opføre os, sidde, og hvordan vi skulle tale til kvinder," siger Laetitia. "Vi oplevede at en masse mennesker også var trætte af det og havde brug for et sted at være, at blive repræsenteret."

Med hver post, pop-up og stærke budskab ændrer Curated by GIRSL kunstverdenen for det bedre, og de repræsenterer den ægte slagkraft i Superstar-holdet. "Vi vil gerne blive ved med at støtte kommende kunstnere, bryde systemets lænker og kæmpe for forandringer, der gør en forskel", siger Florentine. "Og introducere større accept i verden, om det er at acceptere sig selv eller andre," tilføjer Igliona. De har haft udstillinger på tværs af Europa, bl.a. i Barcelona, Berlin og Amsterdam, og de har fået en masse kærlighed på sociale medier for netop den positivitet, de giver hvert fællesskab, hvor end de er.

Vi støtter alle, der identificerer sig som kvinder... alle mennesker. —Laetitia Duveau & Igliona Duveau


OM AT SPREDE DEN KOLLEKTIVE ENERGI

Curated by GIRLS bringer mantraet "Forandringen er en holdsport" til live, hvilket gør dem til en velkommen tilføjelse til Superstar-familien. "Når vi er sammen, inspirerer det folk til at være en del af fællesskabet eller gøre det samme. For hvis kun én person marcherer, har det ikke samme effekt som en hel gruppe. Sammen larmer det mere, er det stærkere," siger Laetitia. "Vi har denne her kollektive energi, og vi har evnen til at bruge den og brede den ud til verden. Folk er meget åbne over for den slags," siger Soul.

Og som forandringens kraft ved Curated by GIRLS, at store forandringer starter i det små. "Det handler ikke om os," siger Igliona. "Det handler om noget større end os," tilføjer Florentine. "Vi er selv kunstnere, og vi ved, hvor svært det er, at blive hørt eller set, så det er derfor, vi gør det her. Vi ønskede, at nogen ville gøre det for os, og derfor skaber vi denne platform for at hjælpe andre kunstnere, kvinder, queer, alle..." siger Laetitia.


Hold dig informeret, prøv at forstå hinanden, fordi det er en smuk ting, at vi alle sammen er forskellige. —Florentine Schlüter

OM AT VÆRE FRYGTLØS

Holdet bag Curated by GIRLS har været mange år i industrien, og de ved derfor en ting eller to om at holde ud og at være selvsikre. Her er deres pro-tip til kommende kunstnere: "Din stemme har betydning. Folk vil gerne høre, hvad du har at sige, folk har brug for at høre, hvad du har at sige," siger Soul. "Selv hvis din kunst vil udvikle sig, og du måske ser tilbage på det og tænker 'øh, hvorfor lavede jeg dog det', så er der en grund til det, og det er en del af dig, din udvikling," siger Laetitia.

"Der er ikke noget, der er rigtigt eller forkert. Det er altsammen en del af processen," siger de nærmest i kor ved at fuldføre hinandens sætninger. Men det bedste, du kan gøre? Tage chancen. "Lad dig ikke skræmme af noget som helst ... Bare prøv. Det værste, der kan ske, er at, du får et nej," siger Florentine. "For mange mennesker er frygten for at få et nej værre end det egentlig nej ..." tilføjer Soul.

Hvis Curated by GIRLS beviser én ting, så er det at ægte forandringer først sker, når folk omvikler alt, de gør, med positivitet.

originals-ss20-superstar-drop2-curated-story-blog-secondary-3-all

adidas / marts 2020
Tags