alert-erroralert-infoalert-successalert-warningbroken-imagecheckmarkcontact-emailcontact-phonecustomizationforbiddenlockedpersonalisation-flagpersonalizationrating-activerating-inactivesize-guidetooltipusp-checkmarkusp-delivery-cashusp-delivery-delayusp-delivery-eveningusp-delivery-same-dayusp-delivery-storeusp-deliveryusp-exchangeusp-free-returnsusp-gift-cardusp-klarnausp-salearrow-backarrow-downarrow-left-longarrow-leftarrow-right-longarrow-rightarrow-upbag-activebag-inactivecalendar-activecalendar-inactivechatcheckbox-checkmarkcheckmark-fullclipboardclosecross-smalldownloaddropdowneditexternal-linkfilterfullscreenhamburgerhd-filledhd-outlinehide-activehide-inactivelocate-targetlockminusnotification-activenotification-inactivepause-outlinepin-smallpinplay-filledplay-outlineplusprofilereloadsd-filledsd-outlinesearchsharesound-off-filledsound-off-outlinesound-on-filledsound-on-outlinesubtitles-cc-filledsubtitles-cc-outlinesubtitles-filledsubtitles-outlinewishlist-activewishlist-inactivezoom-outzoomfacebookgoogleinstagram-filledinstagrammessengerpinterestruntastictiktok-defaulttiktoktwittervkwhatsappyahooyoutube
Gå til hovedindhold
adidas
adidas / april 2020

DET STORE PERSPEKTIV

Den verdenskendte fotograf Keith Ladzinski fortæller om vigtigheden af at tage billeder, bæredygtige valg og den nye TERREX Free Hiker Parley.

Keith Ladzinski har førstehåndserfaring med følelsen af ærefrygt overfor naturens kræfter, men oplever samtidig en oplivende effekt. Det sker, når han er på vej op af en bjergside for at fotografere klatrerne i Sydafrika, tager billeder af hindu-pingviner i Antarktis eller finder de bedste steder at fange billeder af skateboardere i byernes gader.

Keith er en verdenskendt og utrolig talentfuld fotograf, der ofte laver arbejde for National Geographic og bruger meget af sin arbejdsuge udendørs. Han en stærk fortaler for de fysiske og mentale fordele ved at vandre og bruge naturen. "Det er ur-instinktet", siger han. "I takt med civilisationens udvikling bruger vi mere og mere tid indendøre, og vi lever i et samfund omgivet af forstyrrelser, fra smartphonen i din lomme til den konstante larm af trafik og byens mange lyde." Det er vigtigt at komme væk fra det engang imellem og lukke naturen ind."

Caption of Keith Ladzinski

HISTORIER UDEN OVERSKRIFTER

Når han er på opgave, vandrer Keith meget for at komme til afsidesliggende steder langt fra civilisationen og byen. "Vandring er godt for mine muskler og min kreativitet," siger han. "Hvis jeg klatrer til toppen af et bjerg for at tage et godt billede, så har jeg også fortjent det; det krævede noget af mig, og det kan jeg lide." Selv hjemme i Boulder, Colorado, finder han tiden til at komme ud i naturen. "Det er vigtigt for mg. Jeg cykler, jeg vandrer, jeg går en tur med hunden. Jeg tager også en del billeder i fritiden, og det trækker mig ud i den friske luft."


outdoor-ss20-free-hiker-parley-launch-storypage-image2-d-v2 

Men hans største ønske er, at hans fotografier har en effekt på folk; at det driver dem til at skabe ændringer i deres liv og komme ud af deres komfortzone. "Det er en stor ros, når man hører, at det billede, man tog, inspirerede nogen til at opsøge et specifikt sted eller bare fik dem til at være mere udenfor. Eller inspirerede dem til at gøre noget i en sags tjeneste. Det er fotografiets kraft, fordi det kan fortælle historier uden overskrifter, og det kan tage dig med et sted hen, hvor du aldrig har været, og vise dig alt der sker." Keith er heldig nok til at opleve det mest utrolige dyreliv og steder på vores planet, og en hurtig gennemgang af hans feed på sociale medier viser, at hans billeder gør tydeligt indtryk på en masse mennesker. "Jeg føler, at jeg har vundet i livets lotteri, at finde den slags passion i min hobby og gøre det til mit job," fortæller Keith. "Fotografi er næsten ligesom terapi for mig, fordi jeg kan lukke ned og finde stilheden i det."


Når jeg tænker på naturen, tænker jeg på frihed, et sted uden grænser. Det er der, jeg tømmer mit hoved og finder min kreativitet.

Miljøets skrøbelighed er et gennemgående tema i Keiths arbejde. Om alt fra klimakrisen til den ødelæggende kraft i rovfiskeri og plastikforurening gør han sig tanker: "Hvis et økosystem er i fare, eller jeg bevidner skaden af engangsplastik... Jeg er meget passioneret omkring at ville videregive den information, jeg vil have at det går op for folk, at de kan foretage fornuftige ændringer i deres liv, som vil gøre en massiv forskel for planeten. Mit bedste råd? Undgå brugen af engangplastik for enhver pris. Det ville jeg gentage 5 gange i træk."


Han mener at fotografiets kunst spiller en kæmpe rolle i at beskytte planeten og skabe awareness. "Tænk over, hvor mange historiske begivenheder, du husker, på grund af et ikonisk billede. Nogle gange er de hårdeste ting, vi ser, dem, der ændrer vores mening hurtigst. Det er som en chokbølge."

"Vi kigger på billeder mere end nogensinde før, fordi vi allesammen har et kamera i vores lomme. Vi slår tiden ihjel, når vi scroller igennem vores feeds, og vi opnår en meget større forståelse af ting. Fotografi har magten til at få dig til at standse brat op, tænke over tingene og genoverveje."

outdoor-ss20-free-hiker-parley-launch-storypage-image3-d

Caption of Keith Ladzinski


Mit bedste råd? Undgå brugen af engangplastik for enhver pris.

 

Synes Keith det er svært at bevare håbet, når han er vidne til skaden menneskeligheden udøver? "Jeg har set afsidesliggende områder, hvor forureningen er chokerende, og det kan godt give dig en dårlig smag i munden, men jeg føler, at tingene er på vej i den rigtige retning. Der er nogle virkelige stærke stemmer derude, og jeg vil gøre alt, jeg kan, for at være en del af dem. Det er et ansvar. Forøget awareness omkring bæredygtighed er sådan en positiv ting, og det er virkelig den eneste måde at skabe ændringer på."

Med det i mente støtter Keith arbejdet, som adidas TERREX udfører i brugen af genanvendte materialer i produktdesignet af den nye Free Hiker Parley. "Parley-brandet er en meget fremadskuende idé; jeg blev straks spændt, da jeg først hørte om det. På mine rejser ser jeg plastikaffald fra havet skyllet op på strande og kyster hele tiden, så at kunne genbruge ting er utrolig vigtigt. Vi er næsten 8 milliarder mennesker på jorden, og vi genererer så meget affald, og det er et seriøst kulstof-aftryk. Det er lang og sej kamp, så alt vi kan gøre for at genanvende eksisterende materialer til brugbare produkter er vigtigt. Det bliver kun mere nødvendigt som tiden går."


NATUREN I BYEN?

Nu mere tid, vi bruger i naturen, nu større er fordelen, og nu mere har vi lyst til at beskytte det. Men Keith mener ikke, man skal leve langt ude på landet for at opleve fordelene ved at være udenfor. Du skal bare tweake dit mindset en smule. Han uddyber: "Når folk tænker på at være ude i det fri, tænker de på det store vildnis, men det kan også være en park eller et åbent, grønt område. Jeg anbefaler folk at prøve det, fordi det rammer den del af hjernen, der renser dit hoved. Tag en rask gåtur, løb, og så, hvis du får chancen, kan du bruge din weekend eller ferie på at få en stærkere dosis natur."

adidas / april 2020
Tags