alert-erroralert-infoalert-successalert-warningbroken-imagecheckmarkcontact-emailcontact-phonecustomizationforbiddenlockedpersonalisation-flagpersonalizationrating-activerating-inactivesize-guidetooltipusp-checkmarkusp-delivery-cashusp-delivery-delayusp-delivery-eveningusp-delivery-same-dayusp-delivery-storeusp-deliveryusp-exchangeusp-free-returnsusp-gift-cardusp-klarnausp-salearrow-backarrow-downarrow-left-longarrow-leftarrow-right-longarrow-rightarrow-upbag-activebag-inactivecalendar-activecalendar-inactivechatcheckbox-checkmarkcheckmark-fullclipboardclosecross-smalldownloaddropdowneditexternal-linkfilterfullscreenhamburgerhd-filledhd-outlinehide-activehide-inactivelocate-targetlockminusnotification-activenotification-inactivepause-outlinepin-smallpinplay-filledplay-outlineplusprofilereloadsd-filledsd-outlinesearchsharesound-off-filledsound-off-outlinesound-on-filledsound-on-outlinesubtitles-cc-filledsubtitles-cc-outlinesubtitles-filledsubtitles-outlinewishlist-activewishlist-inactivezoom-outzoomfacebookgoogleinstagram-filledinstagrammessengerpinterestruntastictiktok-defaulttiktoktwittervkwhatsappyahooyoutube
Training / september 2019
Stefanos Tsitsipas

STEFANOS TSITSIPAS: TRO PÅ DET, DU IKKE KAN

Hvad du end sætter som dit mål, mener Stefanos Tsitsipas, at du skal være i et mindset, hvor du tror på det.

Den nye tennisstjerne er en af seks creators til VRCT-kampagnen, og han har valgt ordet "BELIEVER". Tidligere i tennissæsonen tog vi en kort snak med ham for at høre mere.

Tsitsipas' signaturstil er den usædvanlige enhåndsbaghånd, der straks viser, at han er anderledes end alle andre. Han beskrives i blade som lidt af en outsider. Men måske er de bare ikke vant til en spiller som ham. Som nu f.eks. hans YouTube-kanal, hvor hans vlogs blander smukke rejseoptagelser med direkte snak til kameraet. Eller hans Instagram med portræt- og gadefotografi, der ofte ledsages af filosofiske tanker. Hvis man falder over de skægge, kreative indlæg fra hans Gen Z-verden, kan man måske godt glemme, at han også er en dygtig og stærk pro, der betragtes som den næste store spiller i tennis. Og han tror på, at han kan være den spiller.

VRCT-SP_TSITSIPAS-02-IMG-O

Uden troen på mig selv kan jeg ikke være i rampelyset, hvor jeg som direkte modtager af al opmærksomheden fra publikum skal repræsentere og kæmpe for mig selv.

VRCT-SP_TSITSIPAS-03-IMG-O

Som bare 21-årig er Tsitsipas den højest rangerende græske spiller nogensinde med et karrierehøjdepunkt som nr. 6 på verdensranglisten. Og han er stadig ung; og det samme er hans professionelle karriere. Masser af tid til at opnå endnu mere. Han er afslappet. Rolig på banen og sjov udenfor den. Men han er samtidig utrolig alvorlig omkring, hvad han vil. Som han siger: "Jeg har sat mig en masse mål, der ligger forude, og som jeg ikke har opnået endnu. Kernen af de mål er at ligge nr. 1 på verdensranglisten.


VRCT-SP_TSITSIPAS-04-IMG-O Jeg vil vinde titler, turneringer, der har stor værdi." Det er her, troen kommer i spil: "Uden troen på mig selv kan jeg ikke være i rampelyset, hvor jeg som direkte modtager af al opmærksomheden fra publikum skal repræsentere og kæmpe for mig selv."

For Tsitsipas er det at tro på sig selv en del af "en proces" i at opnå succes. Du kender sikkert de basale principper i sportspsykologi – at visualisere succes og holde alle forstyrrelser ude – men de betyder ikke meget uden troen på sig selv. Troen er ligesom en muskel, der bliver stærkere, som han forklarer: "Jeg mener, at tro er, når du vågner op hver eneste dag og tænker, at du kan blive bedre og stærkere end dagen før. Uden den tro forbedrer du dig faktisk ikke, hvis du ikke er i det mindset hver eneste dag af dit liv."


Uden den tro forbedrer du dig faktisk ikke, hvis du ikke er i det mindset hver eneste dag af dit liv.

Han har rigtig meget at sige om emnet: "Uden tro eller målrettethed er der ikke noget at jagte, i mine øjne, intet at kæmpe for. Jeg vil altid have mere, og jeg vil altid blive bedre." Tsitsipas behøver ikke at prale. Hans tro på sig selv er ærlig og stærk, ligesom hans serv. Men han vil gerne tale om dengang, den ikke var det. Som han siger: "Ja, der var øjeblikke i min karriere, min meget tidlige karriere, hvor jeg ikke helt troede på, jeg havde potentialet eller evnerne til at komme så højt op på rangstigen som andre spillere, simpelthen fordi jeg manglede erfaring."

Jeg vil altid have mere, og jeg vil altid blive bedre.

Han tilføjer: "Jeg var aldrig i den sindstilstand, hvor jeg troede på, at mit tennisspil kunne blive rigtig stort. Fordi jeg manglede selvtilliden, manglede jeg troen på mit spil, og der gik det op for mig, at jeg bliver nødt til at tro på mig selv og kæmpe for min ret og for mit spil. Det er ligesom overlevelse. Hver dag, du går ud på banen, skal du overleve kampen, du skal overleve dine tanker, overleve din modstander."

I løbet af vores fotoshoot er han omgivet af familien, begge forældre og tre yngre søskende, der alle er vilde med tennis. Faktisk var hans mor nr. 1 i verden som ungdomsspiller, og hans far er stadig hans træner. De står alle bag hans utrolige tro på sig selv og har hjulpet ham igennem de svære perioder: "Store forventninger, stort pres, mange søvnløse nætter, meget at ofre."

Ingen sagde, det ville være let, vel? Men som Tsitsipas konkluderer: "Jeg vælger at have troen på det, fordi jeg er et menneske, der altid jager målet og altid kæmper for at opnå mere, dag efter dag. Jeg er aldrig tilfreds."

Hver dag, du går ud på banen, skal du overleve kampen, du skal overleve dine tanker, overleve din modstander.

VRCT-SP_TSITSIPAS-05-IMG-OVi har designet VRCT-jakken, der er inspireret af et traditionelt sportslook, som et lærred for dit selvudtryk. Bær den, som du vil, med et personligt patch, der viser, hvad du står for. Hvad vil du vise verden?

Training / september 2019
Stefanos Tsitsipas