alert-erroralert-infoalert-successalert-warningbroken-imagecheckmarkcontact-emailcontact-phonecustomizationforbiddenlockedpersonalisation-flagpersonalizationrating-activerating-inactivesize-guidetooltipusp-checkmarkusp-delivery-cashusp-delivery-delayusp-delivery-eveningusp-delivery-same-dayusp-delivery-storeusp-deliveryusp-exchangeusp-free-returnsusp-gift-cardusp-klarnausp-salearrow-backarrow-downarrow-left-longarrow-leftarrow-right-longarrow-rightarrow-upbag-activebag-inactivecalendar-activecalendar-inactivechatcheckbox-checkmarkcheckmark-fullclipboardclosecross-smalldownloaddropdowneditexternal-linkfilterfullscreenhamburgerhd-filledhd-outlinehide-activehide-inactivelocate-targetlockminusnotification-activenotification-inactivepause-outlinepin-smallpinplay-filledplay-outlineplusprofilereloadsd-filledsd-outlinesearchsharesound-off-filledsound-off-outlinesound-on-filledsound-on-outlinesubtitles-cc-filledsubtitles-cc-outlinesubtitles-filledsubtitles-outlinewishlist-activewishlist-inactivezoom-outzoomfacebookgoogleinstagram-filledinstagrammessengerpinterestruntastictiktok-defaulttiktoktwittervkwhatsappyahooyoutube
Gå til hovedindhold
adidas
adidas / september 2019

adidas by Stella McCartney: Udformningen af en mere bæredygtig fremtid for sport og fashion

adidas træder i karakter til Fall/Winter 2019 og fortsætter med at udforske mulighederne for at minimere produktspild ved at introducere to nye tøj-innovationer indenfor adidas by Stella McCartney. Verden producerer i omegnen af 92 millioner ton tekstilaffald hvert år, og derfor samarbejder adidas by Stella McCartney med Evrnu og Bolt Threads for at finde en mere bæredygtig designløsning. Inspirationen bag produkterne er ganske enkel: skab produkter, der ikke kun gør noget for sportsudøveren eller atleten, men også noget for verden. adidas udforsker af den grund måder at minimere spild, og det sker igennem tre fokusområder:

asmc-fw19-bolt-evrnu-launch-clp-mh-large-1Designet med genanvendt plastik

Genanvendt plastik er målrettet et af de største nuværende problemer, nemlig forbruget af ny plastik og udledingen af CO2, det resulterer i. Den første løsning så dagens lys i 2015, hvor den første sko-prototype fra adidas x Parley blev lanceret, og den var lavet af genanvendt plastikaffald fra havet og ulovlige dybhavs-drivgarn. I de fire år siden da, har vi opskaleret forsyningskæden og vil have produceret 11 millioner par sko med Parley Ocean Plastic fra udgangen af 2019. Målet er kun at anvende genanvendt polyester fra 2024.


Skabt til at blive genskabt

Skabt til at blive genskabt er det næste skridt, hvor vi vil skabe et helt cirkulært forbrugsmønster, så produkterne slet ikke ender på strandområder eller på lossepladser til at begynde med. Råmaterialet fra produkterne kan nedbrydes i et lukket kredsløb og gendannes til præstationsstærkt sportswear, såsom adidas by Stella McCartney Infinite-hoodien.


asmc-fw19-bolt-evrnu-launch-clp-mh-landscape

Skabt til at blive nedbrudt

Her er konceptet den fremadskuende ambition om at skabe et bioteknisk kredsløb, hvor produkter er 100 % biologisk nedbrydelige og kan blive en del af naturens økosystem. Vi har udviklet materialer fra naturlige ressourcer eller skabt celler og proteiner i et laboratorium som en demonstration af de store muligheder, der ligger i at udvikle produkter udelukkende sammensat af naturens egne midler. Det er et skridt på vejen mod at udforske de innovative løsninger, der fører naturen tilbage i front.


adidas by Stella McCartney:

Hoodien blev designet med Evrnu, der fokuserer på avancerede tekstil-innovationer, og er et skridt på vejen mod en fremtid, hvor produkter kan fuldstændig genanvendes. Den er lavet af 60 % NyCycl™ by Evrnu og 40 % økologisk bomuld, der ellers ville være endt på lossepladsen. Produktet er 100 % genanvendeligt: Det kan genbruges igen og igen som et præstationsstærkt produkt.


adidas by Stella McCartney & Bolt Threads Biofabric Tennis Dress

Tenniskjolen er en prototype udklækket i samarbejde med Bolt Threads, et firma, der specialiserer sig i bioteknologiske tekstiler og fibre. Kjolen er den første af sin slags, og den er lavet af cellulose-baseret garn og Microsilk™. Det er et proteinbaseret materiale lavet af genanvendelige materialer, såsom vand, sukker og gær. Og det er et godt skridt på vejen mod helt nedbrydelige produkter.


asmc-fw19-bolt-evrnu-launch-clp-mh-large-2Releasen på hoodien og kjolen er beviser på mulighederne for en mere bæredygtig fremtid, der ikke beror på ny plastik. Vi er dedikeret til at bruge 100 % genanvendt polyester i alle produkter i 2024, og vi ser frem til en fremtid, hvor alle adidas-produkter er cirkulære.

adidas / september 2019