alert-erroralert-infoalert-successalert-warningbroken-imagecheckmarkcontact-emailcontact-phonecustomizationforbiddenlockedpersonalisation-flagpersonalizationrating-activerating-inactivesize-guidetooltipusp-checkmarkusp-delivery-cashusp-delivery-delayusp-delivery-eveningusp-delivery-same-dayusp-delivery-storeusp-deliveryusp-exchangeusp-free-returnsusp-gift-cardusp-klarnausp-salearrow-backarrow-downarrow-left-longarrow-leftarrow-right-longarrow-rightarrow-upbag-activebag-inactivecalendar-activecalendar-inactivechatcheckbox-checkmarkcheckmark-fullclipboardclosecross-smalldownloaddropdowneditexternal-linkfilterfullscreenhamburgerhd-filledhd-outlinehide-activehide-inactivelocate-targetlockminusnotification-activenotification-inactivepause-outlinepin-smallpinplay-filledplay-outlineplusprofilereloadsd-filledsd-outlinesearchsharesound-off-filledsound-off-outlinesound-on-filledsound-on-outlinesubtitles-cc-filledsubtitles-cc-outlinesubtitles-filledsubtitles-outlinewishlist-activewishlist-inactivezoom-outzoomfacebookgoogleinstagram-filledinstagrammessengerpinterestruntastictiktok-defaulttiktoktwittervkwhatsappyahooyoutube
adidas / juni 2019

Hvordan Run For The Oceans og Parley hjælper med at beskytte vores planet

Vores planets blå strøm af liv er under angreb. Overfiskning, klimaforandringer, forurening og plastikrester truer vores skrøbelige have. Men en blå bølge rejser sig. Awareness er begyndt at føre til konkret handling, og kreativitet er begyndt at drive forandringen hjem.

running-fw19-rfto-launch-appstorypreview-nextgen-image1-m

"Balancen i verden er meget skrøbelig", siger den legendariske big wave-surfer og Parley Ambassadør Greg Long. "Vores daglige handlinger bringer den balance i fare ved alarmerende hast. Hvis du ikke gør noget nu, så ender vi med at nå det punkt, hvor skaden er sket. For evigt."

I 2018 løb næsten en million mennesker på tværs af jordkloden til Run For The Oceans. Fra Shanghai til São Paolo, Toronto til Tokyo, Barcelona til Berlin løb den globale community på tværs af alle niveauer.

Alt fra unge børn, der løb for første gang, til eliteatleter, såsom de brasilianske og tyske fodboldstjerner Kaká og Marc-André ter Stegen, den peruvianske surfer Gabriel Villarán, den australske OL-svømmer Ian Thorpe og Jessica Ennis-Hill, den britisiske syvkæmper og OL-guldmedaljevinder.

De mange horder af mennesker var drevet af den samme ånd og mål, og de løb mere end 12 million kombinerede kilometer. De gav deres mening til kende, og den fandt genlyd.

"First skabte vi ringe i vandet, indtil de blev til bølger," sagde Cyrill Gutsch, Founder og CEO af Parley For The Oceans, om sidste års rekordsættende event. "Run For The Oceans viser et nyt aspekt af vores bevægelse imod plastik: Vi bliver til en orkan af forandring."

adidas bidrog med $1 for hver kilometer af den første million, og det blev til $1 million i støtte for Parley For The Oceans-uddannelsesinitiativer.

running-fw19-rfto-launch-appstorypreview-nextgen-image2-m

At styrke unge er en af hovedidéerne bag Parleys tilgang til at få en ende på plastikforurening af havene og til at imødekomme andre trusler mod vores have. Og det er med god grund:

"Vi ser en ny generation af aktivister, der vinder større indflydelse, nemlig ungdommen," forklarer Cyrill Gutsch. "De er ikke kun vores fremtid, de er allerede de bedste undervisere, de bedste ambassadører for vores bevægelse. De uddanner deres forældre, politikere, og bruger medierne på en naturlig måde. Ungdommen er vores største håb, fordi de er drevet af den største faktor af alle: deres egen overlevelse."

Pengene fra Run For The Oceans 2018 blev brugt til at udvikle et ungdomsinitiativ, der har til mål at inspirere unge og give dem værktøjerne til at beskytte havene, og til at etablere skoler som lokale centre for kampen imod havaffald i havene.

Initiativet startede i Maldiverne, en nation af øboere, hvis fremtid afhænger kraftigt af havenes fortsat gode helbred. Partnerskaber med Maldivernes uddannelsesministerie, skoler og lokalsamfund har bragt Parley Ocean School-initiativer til klasseværelser og skabt immersive havoplevelser for mere end 100,000 børn og deres forældre. Sammen har de opnået større forståelse for skrøbeligheden af det akvariske økosystem omkring dem.

I slutningen af det indeværende år planlægger Parley at indføre et pensum på tværs af 217 skoler i Maldiverne og etablere Parley AIR Stations, hvor de unge kan komme og få endnu mere at vide om, hvordan man tager af havene.

running-fw19-rfto-launch-appstorypreview-nextgen-image3-m

I 2019 vil adidas bruge Run For The Oceans til at hjælpe med at finansiere udviklingen af en global ungdomsaktivist-platform, med Parley som vært, der er åben til alle elever i verden. For hver kilometer løbet mellem 8.-16. juni 2019 vil adidas give $1 til at støtte Parley for the Oceans-uddannelsesinitiativer op til maksimalt $1,5 millioner dollars.

Det betyder at mens Parley vil fortsatte sine skoleprogrammer, så vil organisationen altså også udvikle en digital ungdomsaktivist-platform, hvor de kan nå et endnu bredere publikum.

Tilmeldlinger til den globale platform vil åbne på World Oceans Day, 8. juni. Ved at deltage kan unge fra hele verden have mulighed for at udforske et miljø, hvor de kan lære nyt, modtage værktøjer til at føre kampagne, være med i events og workshops samt få støtte til at skabe mentorordninger og helt generelt være del af en platform, der kræver forandringer.

"Vi påkalder os en ny drøm, en ny vision," forklarede Cyrill Gutsch. "Ingen er bedre udrustet til at føre den drøm ud i livet, at føre an i kampen mod. Vores unge ved og kan føle, at noget er forkert. Deres instinkter har kraften til at afslutte krigen mod vores egen fremtid. Hver skridt, du tager, i løbet af Run For The Oceans, hvert åndedræt, du tager, mens du løber, det er for havene."

Besøg www.parley.tv for at tilmelde dig platformen.

adidas / juni 2019